divendres, 16 de novembre de 2012

Taller de cianotípia: Aprén l'origen de la fotografiaDates:              divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre  de 2012
Horari:             divendres de 18 a 21 h.
                         dissabte de 9,30 a 14,30 h. i de 15,30 a 18,30 h.
Lloc:                Universitat Popular de Gandia (Plaça Lotero,4)

Matrícula:        A la UPG a partir del 19 novembre fins a completar places.

Places:            15

Preu:               20 €  /
                        16 €  (amb carnet Jove, Targeta 12:35, Targeta daurada, Carnet de Jubilat

                        Tots els materials inclosos, papers, químics, etc

Dirigit a:    qualsevol tipus de públic que desitge inciar-se a les tècniques antigues de fotografia

La paraula cianotipia amaga tècnica i creativitat, i és un procés fotogràfic inventat a mitjan segle XIX basat en la sensibilitat de sals fèrriques als rajos ultraviolats. Gràcies a ella, obtindrem belles imatges d'una característica tonalitat blava. A més, aquesta tècnica està íntimament relacionada amb la botànica, tant és així que el primer llibre de la història publicat íntegrament amb imatges fotogràfiques és un herbari d'algues que la botànica britànica Anna Atkins va realitzar mitjançant aquesta tècnica.

Al taller, aprendrem més sobre aquesta relació i també sobre els orígens de la fotografia, a més de conèixer els secrets d'aquest procés senzill i econòmic amb el qual no necessitem un laboratori estanc a la llum, i en el qual el revelat sorgeix gràcies a l'exposició de la superfície fotosensible de les imatges als rajos solars.

A més, es tractarà la preparació dels químics, el procés pràctic per obtenir cianotipies sobre diferents suports, i alguns conceptes clau per entendre qualsevol tècnica fotogràfica.

Les professores són Rosa Campos i Pilar Beltrán, que desenvolupen el seu treball creatiu en el camp de la fotografia i des de 2011 formen el col·lectiu Estudio Gelatinobromuro, amb el qual organitzen tallers i cursos relacionats amb la imatge fotogràfica.