Pàgines

dissabte, 16 d’abril del 2016

EXCURSIONS AL PATRIMONI NATURAL

24 d'abril: CASTELL DE CARRICOLA I RUTA D'ART CONTEMPORANI



Diumenge 24 d’abril de 9 h a 14 h
Matriculació del 18 al 22 d’abril, en el local de la UPG (Loreto, 4)
Places limitades a 25 per ordre d’inscripció
           Eixida des del Parc Ausiàs March. Preu: 5€. Inclou guía

Carrícola és un dels pobles més menuts de la vall d'Albaida (87 habitants). Però no per això deixa de tindre interès la seua visita sinó més bé tot el contrari. L'ajuntament de la localitat ha sabut distingir-se a través de la seua oferta cultural i ens presenta uns recursos que conjuguen a la perfecció art contemporani i la natura.
Com s'ha aconseguit açò que molts prediquen i pocs s'atreveixen a dur a terme? Doncs amb la literal museïtzació de la ruta del barranc del Castell. I és que el camí d'ascensió al Castell de Carrícola, paradoxalment el terme del Palomar, es troba jalonat d'obres d'autors contemporanis. Però això no és tot, ja que la torre-castell medieval ha estat també posada en valor a través d'un programa molt complet d'excavacions arqueològiques i consolidació que fa que actualment puga ser visitable, per als més valents, demanant prèviament la clau al bar del poble.
En resum, una joia valenciana que és, a mig camí, una aposta pel turisme rural sostenible i una senzilla redescoberta dels tresors paisatgístics valencians.



Es donarà dossier. Dificultat mitjana. Cal dur bon calcer còmode.