Pàgines

dilluns, 27 de febrer del 2017

SERRA DEL CASTELL DE XÀTIVA

Grup complet i jornada completa
L'excursió a la Serra de Vernissa -la del #CastelldeXàtiva- va ser un èxit en quant a participació, temps, gastronomia, bells paratges i bons moments.
L'inici va ser la pujada i entrada a la monumental fortalesa per la senda de la solana. Tot un luxe senderista i botànic que va meréixer una parada explicativa sobre la flora de les muralles.
En esmorzar al castell, la colpidora vista de Xàtiva i la seua horta, explicada detalladament per Vicent Sendra, el nostre guia.
Un contrast de temperatures, verdor, humitat i geologia ens va sorprendre en la baixada per l'ombria cap a la nevera.
Monuments en plena natura com la cova dels Coloms i la porta de Ponent, ens van guiar cap al Portet. Camí sinuós, empedrat, excavat i antic que ens va dur de nou a la solana de Bisquert. Este paisatge pur, amb cap altre element artificial que el castell, va ser l'últim del matí.
La vesprada es va arrodonir amb un passeig mixt urbà-campestre: part de la #Rutadeles1000Fonts entre els carrers tortuosos del casc urbà, jalonat de fonts monumentals i modestes, el Jardí del Bes i el pas per les muralles de Llevant enmig la muntanya fins a Sant Josep. D'ací el ziga-zaga empedrat ens va baixar fins el nucli antic i el final de l'excursió.


SERRA DEL  CASTELL DE XÀTIVA