Pàgines

dijous, 2 de novembre del 2017

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: IMATGES PER AL RECORD, PLACETA DE LORETO

     L’any 1997, ara fa vint anys, la seu de la Universitat Popular de Gandia es va instal·lar en la Plaça de Loreto, justament en l’edifici que havien ocupat el cos de bombers des de mitjans de la dècada dels 20 del segle passat. Molta gent encara associa este entranyable espai als  camions rojos, aparcats a la porta o eixint pels estrets carrerons del Centre Històric amb la sirena xiulant, a tota pastilla. Deu ser per això que encara se la recorda popularment com la placeta dels bombers.
Una recopilació de fotografies originals, postals i altres documents gràfics ens mostren l’evolució urbanística i els canvis en la vida quotidiana dels residents. Especialment emotives són les fotos de les desaparegudes festes a la Mare de Deu de Loreto amb les fastuoses decoracions fetes pels propis veïns. I molt sorprenents resulten les velles imatges dels enormes vehicles dels bombers en un dels indrets més reduïts de la ciutat.
     Volem agrair a Toni Pomar, veí de la placeta i a Suso Monrabal, infatigable buscador de documentació sobre la nostra història, la cessió d’imatges i l’assessorament per poder confeccionar aquesta exposició, necessàriament breu , sobre la Plaça de Loreto, la placeta on des de fa exactament vint anys centenars de persones assisteixen a les activitats que organitza cada curs la UPG.