Pàgines

dimarts, 20 de febrer del 2024

CASTELL D'AMBRA

 Us compartim estes precioses imatges de l'eixida de la @universitatpopulardegandia diumenge passat al Castell d'Ambra de Pego, amb la companyia del nostre guia Miguel Guerrero.


📌 El turó d'Ambra, en la cara que dona al poble, és un penya-segat tan vertical com una pinta de fallera. Per esta raó no necessitaren construir muralla i des de la trama urbana no s'aprecia el Castell.

🌺Bé, en realitat era un poblat fortificat construït al segle XIII  per la població musulmana per refugiar-se de la imminent conquesta cristiana. Com que la Conquesta va ser ràpida, la fortalesa prompte va caure en desús. En el vessant sud, per contra, es conserven vestigis d'un conjunt de gran extensió amb un doble recinte emmurallat.

🌳 La pujada no és dificultosa i, des del cim, la vista domina la població de Pego i la marjal fins a arribar a la mar. Si continuem ascendint per la senda de la Figuereta arribarem a una caseta on la panoràmica és espectacular i s'allarga des de Cullera, per un lateral, al Molló sobreeixint per damunt de la Serra de Segària per l'altre.