Pàgines

dimecres, 18 de maig del 2011

Fotos de l'excursió a Jumilla

La setmana passada uns quants alumnes del curs de Cultura del vi van visitar la zona de Jumilla.
Així us deixem unes fotografies de l'excursió i les impressions de la professora del curs, Graciela Pena.

El passat 14 de maig els cursos de Tast i Cultura del Vi de la UPG van visitar els cellers de la Denominació d'Origen Jumilla, acompanyant-nos alumnes d'anteriors cursos i persones interessades en el món del vi.

Els objectius del viatge i visita a Cellers és, d'una banda, reafirmar els coneixements donats en el curs: tipus d'elaboració, maquinària enològica i estructura de les vinyes sobre el terreny i d'un altre, refermar els llaços personals que s'establixen durant el curs.

Vam poder conéixer dos Cellers representatius de la Denominació d'Origen Jumilla: Bodega y Viñedos Casa de la Ermita i Bodegas Carchelo on vam tindre l'oportunitat de fer tastos comentats dels seus vins i valorar la progressió de la varietat Monastrell en els últims anys. Ambdós visites van tindre una duració aproximadament de dos hores, i vam poder veure les vinyes, sala d'elaboració i criança.

Posteriorment ens vam dirigir a la ciutat de Jumilla on vam dinar. El restaurant triat per a menjar ens havia preparat una selecció de plats típics i com era lògic, acompanyats de vins de la zona.

A l'acabar vam tindre l'oportunitat de parlar amb el president de la Ruta del Vino de Jumilla, el Sr. Pedro Piqueras, que ens va comentar el seu treball i l'impuls que està prenent el turisme enològic en la regió de Jumilla, gràcies a l'aposta i coordinació de cellers i restaurants.

El viatge es va desenrotllar en un ambient festiu i cordial però sempre intentant transmetre coneixements sobre la matèria del Curs. En resum, un dia de festa amb una base didàctica!