Pàgines

dilluns, 25 de novembre del 2013

Fotografies de l'excursió a la font de Lloret



Excursió a la Font de Lloret. 10 de novembre 2013.

La primera de les nostres excursions d'enguany ha sigut al barranc dels Lledoners, un dels barrancs de la Serra Grossa pel seu vessant E, lindant amb la plana de Marxuquera. 
Ens reunim a l'aparcament del parc d'Ausiàs March contents de retrobar-nos de nou per tal de fer aquestes eixides. Alguns mostren la seua alegria per la recuperació amb seguretat d'aquestes excursions que durant l'any passat van patir un relatiu paró.
Ja a la Marxuquera vam visitar l'ermita, i des d'allí cap al barranc on després de deixar els cotxes a les proximitats de la bassa que apareix al final del camí agrícola que du fins al peu del barranc, ens vam posar a passejar. 
Entre explicacions i consultes vam arribar al corral de Lloret, on vam parar a esmorzar. Des d'allí remuntàrem el barranc gaudint de les impressionants tarteres que trobem a l'ombria i observant les grans diferències entre aquesta i la solana, diferències de paisatge, d'espècies forestals, de relleu...
Al ratet vam arribar a la font de Lloret, amb la pena de veure que no corria més que gotes intermitents d'aigua. La font no perd la seua esplendor húmida i continua farcida de falzies, molses i baladres, però les dues caigudes d'aigua que sempre sorprenen, estan seques. Fa massa dies que no plou. 
D'allí remuntarem un tram fins a la encisadora font Vella, passant pels dos grans garrofers que van impressionar als caminants. Des d'allí el retorn va ser relaxat entre comentaris i paisatges agradables.
Un dels alumnes del curs de Senderisme a la Safor, José M. Valdecantos, ha editat un vídeo de cinc minuts resumint l'excursió. Des d'aquest blog li agraïm la seua col·laboració i la cessió d'aquest vídeo per la seua visualització. Gràcies José M.