Pàgines

dijous, 27 de març del 2014

Fotografies de l'excursió a les fontetes de Cantús



Novament, els nostres passos ens han conduit a la Valldigna. Vam acabar enamorats del Castell d'Alfandech i dels seus racons ombrívols fa unes setmanes i avui hem acabat rendits a les espectaculars panoràmiques des de la Muntanya de les Creus. Des del camp de tennis hem enganxat un dels senders que puja cap a l'alt de les Creus, però amb la mirada posada en les fontetes de Cantus i en la font de la Granata. 
La pujada, inicialment forta, es va fent més suau tal com anem amunt. Travessant unes pinedes joves però ja ombrívoles de pi blanc les vistes anaven sent ja impressionants. 
Hem d'agraïr al Centre Excursionista de Tavernes la magnífica xarxa d'itineraris ben senyalitzats que han dissenyat i mantingut per al seu poble. Hem passat pel castellet íber de les fontetes de Cantus i després per aquesta fonteta mínima ubicada enmig de la solana i amb aspecte de salvació per als antics pastors de la contornada. Des d'allí, ja enamorats per les vistes marines i costaneres, hem arribat al morret que separa les Creus de la serra del Massalari. En aquest punt, on hem esmorzat, l'espectacle era impressionant: la serra de Cullera, l'Albufera, les serres de València, el Penyagolosa...

Després hem començat la baixada fins el desviament, on hem decidit deixar la font de la Granata per a una propera vegada i fer un gir cap al racó de Sant Llorenç, i de nou al punt d'inici.
Us deixem unes fotos i un link al wikiloc amb la ruta que José, un dels alumnes ens ha oferit. Gràcies José.

Xavi Ródenas, enginyer de Forests i guia de l'excursió.