La nostra excursió ens endinsa en un dels paisatges més pintorescos i rellevants de la prehistòria i la geografia valenciana. Es tracta d'un congost obert pel riu d'Albaida en la serra Grossa per poder vessar les aigües al Xúquer i que connecta les comarques de la Vall d'Albaida i la Costera. Popularment es coneix com l'estret de les Aigües.
Es tracta d'una ruta que enllaça un sender de llarg i un altre de petit recorregut, amb una gran afluència de senderistes que sobretot es fan visibles al voltant de l'àrea recreativa de la Casa de la Llum i del Molí de Guarner.
Al llarg del recorregut ens anem trobant amb una densa vegetació de ribera, amb frondoses pollancredes i canyars i una ampla i representativa mostra d'arbres i arbustos mediterranis. I en paral·lel a nosaltres discorre també la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi. De tant en tant se sent passar el comboi.
Un dels punts de màxim interès és la cova Negra de Xàtiva, una dels jaciments mosterians (paleolític mitjà), és a dir, habitada per neandertals, més importants de l'àrea mediterrània.
Més endavant, ens topem amb l'aqüeducte medieval anomenat popularment com les arcadetes d’Alboi, un llogaret que pertany al Genovés. Aquesta estructura de pedra consta de nou arcs i té una longitud de dos cents metres en el seu tram elevat, però el recorregut de la conducció d'aigua des de Bellús al portal de Cocentaica de Xàtiva és molt més extens.
En aquest lloc fem mitja volta per tornar novament a Bellús per la mateixa ruta, sense deixar de meravellar-nos del canvi de llum i de la quantitat excepcional d'escaladors de la penya de l'Aventador.
Punjeu sobre la imatge per vore més fotos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada