Pàgines

dimecres, 7 de març del 2018

EXCURSIÓ HOMENATGE A JOAN PELLICER

Diumenge vam recordar el nostre estimat Joan Pellicer amb l'excursió homenatge que celebrem cada inici de març.
En esta ocasió, en comptes de ser una excursió guiada a l'ús hi hagué una novetat. El nostre guia, Vicent Sendra, va seleccionar uns textos perquè fóra el propi Pellicer, a través de la seua obra, qui ens il·lustrara de nou amb la seua saviesa sobre el nostre entorn.
A l'inici, en la Font Nova, a les Foies de Simat, llegint unes frases del seu Meravelles de Diània, vam evocar el sonor nom que Joan va ajudar a interioritzar entre totes aquelles persones sensibles a la bellesa i els arrels d'este singular territori.
De camí a la font dels Malladars de Xeraco, vam fer diverses parades, on les seues paraules escrites ens rememoraren alguns coneixements del senzill i singular món que ens envolta: davant d'un aladern, els noms arreplegats en distints pobles sobre aquesta espècie; la toponímia que trobem a les Comarques Centrals al voltant del llentiscle; els remeis i altres usos de l'estepa blanca; la mitologia al voltant de la carrasca; o per exemple, com Joan era capaç de relacionar magistralment una simple argilaga amb el gran poeta italià Dante Aleghieri.
Arribats a la font, finalitzà l'excursió amb l'esmorzar, mistela i els parlaments i lectures en record de Joan Pellicer, Toni Mascarell i Vicent Monllor, per part de membres de la Plataforma pels Pobles de la Safor i d'Amics de la Natura, entre d'altres persones.


PREMER SOBRE LA IMATGE PER ACCEDIR A L'ÀLBUM