Pàgines

dilluns, 15 de juny del 2020

3-CURS DE FOTOGRAFIA. Ana Amesti

SILUETES
Les siluetes li confereixen a la fotografia un toc dramàtic, misteriós i molt bell. La veritat és que les siluetes són una forma estupenda de transmetre misteri, emoció o fins i tot drama a una fotografia gràcies a la seua simplicitat i a la seua capacitat per a suggerir una història. Mes que comptar, aquest tipus d'imatges deixen a l'espectador que reconstruïsca la part que falta en la fotografia , gràcies a la seua imaginació, acaben la història de mil formes possibles.

Alguns consells per a fotografiar siluetes:
Si hi ha molta llum, la pròpia càmera intenta «enfosquir» una mica la foto per a compensar tanta llum i que al final s'aconseguisca una llum equilibrada. El terme tècnic ací seria subexposició, per al qual el vulga conéixer.
Per tant, per a fotografiar una silueta, deuríem simplement fotografiar a la persona però aconseguir que isca sobrexposada o «enfosquida». De quina manera? Posant llum,  molta llum darrere d'ella, així la càmera veurà que hi ha molta llum i per tant intentarà «enfosquir» la foto per a rebaixar aqueixa llum.

Cal donar-li molta importància a la forma:
Decidir quina cosa o cos volem traure com a silueta, i hem de procurar que aquest tinga tot el protagonisme a la foto. Cuidar els detalls, i intenta evitar que isquen més siluetes indesitjables que després vagen a distraure l'atenció de l'espectador.
Les millors siluetes se solen aconseguir durant la posta del sol o durant l'alba.

També pot  fer-se en manera automàtica,  emprant el botó de compensació que solen incloure quasi totes les càmeres digitals. Baixem el nivell diversos punts fins que vegem que la imatge s'enfosqueix i el subjecte principal apareix com una silueta, i simplement disparem.