Pàgines

dimecres, 6 d’abril del 2011

Conferència-Col·loqui: La Nouvelle Vague




La Universitat Popular de Gandia, en col·laboració amb el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, enceta un cicle de conferències mensuals sobre els principals moviments artístics del segle XX.

La primera d’elles estarà dedicada a la Nouvelle Vague, moviment cinematogràfic creat a finals dels anys cinquanta per un grup de joves cineastes francesos, molts d’ells provinents de la crítica dins la revista Cahiers du Cinéma.

Baixos pressuposts, històries desconcertants amb diàlegs provocatius, un muntatge sorprenentment fresc i actors joves sense formació teatral seran trets distintius d’aquesta nova concepció de fer cinema que triomfaria als anys seixanta i que ha sigut una gran inspiració per al cinema posterior.

Projectarem fragments de pel·lícules tan significatives com ara Hiroshima mon amour (Alain Resnais, 1959), Los cuatrocientos golpes (François Truffaut, 1959) i Al final de la escapada (Jean-Luc Godard, 1960), entre altres.

La conferència estarà a càrrec de les historiadores de l’art Candela Fernández i Bèrnia Mitjans i tindrà lloc al Centre Internacional de Gandia-UV (C/ Fundació Vicent Ferrer, 6) a les 17 hores.