Pàgines

dimecres, 14 de desembre del 2011

Fotos de l'excursió a Manesa







Aquesta vegada sí, amb un temps radiant, la primavera d'hivern ens va acompanyar en la seua magnitud durant diumenge passat, amb el cordial i sensat caminar del mestre Jesús Vilaplana. Amb ell vam anar a la recerca de rastres i algun en van trobar: petjades de senglar, anèmodes, gal·les, i fins i tot una serpeta d'escala que fugia del trànsit intens de motos i cotxes tot terrenys que circulaven per tot arreu...

Abans de començar l'excursió vam parar a la font de l'Om de la Drova per visitar les bases, un espai d'aigua dolça on hi ha havia gripaus a grapats, emparellant-se de forma molt visible i també postes de milers d'ous, així que els vam poder retratar i observar amb interés. Després, ja a peu, vam remuntar el barranc de Manesa, un paradís saforenc que sempre impressiona al visitant. Una xicoteta raconada de verd, de bosc i de biodiversitat en abundància i contundència. Primer el pinar de pi blanc, després del pinar de pinastre, el surar esplèndid i finalment el carrascar frondós, van anar succeint-se en l'escenari dominical.

Jesús va fer una classe de camp a la font de Benita, ens va dur cranis, plomes i guies que va explicar amb claredat i que el públic va escoltar intrigat. La gent va complir estrictament la inscripció, el que esperem ja siga una constant. Jo per la meua banda vaig parlar de vegetació i del bosc saforenc, del bosc que podria ser i que a Manesa ens dona pistes molt clares i significatives. Vam veure un bon grapat de bolets i després de visitar la nevereta, vam enganxar la pista forestal de Pinet que ens va dur al punt de partida, propet de Barx. Tant de bo que la gent que ens va acompanyar, comuniquen als seus la gran importància dels nostres boscos, i de la bona gestió que el territori necessita. Us esperem a la propera!


Xavi Ródenas,
Guia i professor del curs Patrimoni de la Safor de la UPG de Gandia.