Pàgines

dilluns, 21 de maig del 2012

Fotos de l'excursió a les Covatelles


Els dies anteriors al 15 d’abril havia estat plovent (això que els urbanites en diuen mal temps), però el diumenge no va ploure, i vam tindre un dia prou transparent.
L’excursió pròpiament dita va començar des de l’extrem oest de la urbanització  Panorama II, que hi ha al terme d’Oliva.
Durant el trajecte vam poder gaudir de racons com la font de Maria Rosa, als peus d’una impressionant murta, que és un escenari on podríem situar l’acció de qualsevol pastorel·la. La remor de l’aigua, el cant dels ocells hi posava la banda sonora a l’ambient de quietud del lloc.
En conjunt de la ruta, malgrat les dues agressions d’impacte no només visual, com són el tallafocs i la cicatriu que ha provocat la construcció del gasoducte, que també travessa el paratge, va transcórrer a través d’una arbreda important de pi blanc.
Des del cim del Puig Frare –el punt més elevat del terme oliver- vam poder gaudir d’una vista sobre el golf de València. Fins i tot es va poder albirar l’illa Grossa i Eivissa. Una vista sobre la marjal de Pego-Oliva i les muntanyes de la Marina, així com les de l’interior de la Safor i més enllà.
També vam poder comentar la presència d’especímens vegetals com els pins rodenos, també dits resiners, enmig de la pineda mediterrània, o unes clapes importants de carrasca ja quasi en format arbori.

Salvador Pallarés, guia de l'excursió.
 




Pel que fa a la presència humana, vam poder trobar restes com una pedra d’almàssera al costat d’un dels antics habitatges que encara romanen pels voltants, com a mostra d’una vida rural ja extingida; i la presència d’habitatges més actuals, mostres menys integrades d’un altre tipus d’acostament a la natura.
Una excursió per gaudir de la nostra comarca i de la mar mediterrània a vista d’ocell.