Pàgines

dilluns, 7 de març del 2016

EXCURSIÓ HOMENATGE A JOAN PELLICER.

Dins del cicle d’excursions al Patrimoni Natural que organitza la Universitat Popular de Gandia, i en col·laboració amb el Departament de Medi Ambient i del Col·lectiu pels Pobles de la Safor, esta semana hem dedicat la nostra eixida a Joan Pellicer.  Com tots els primers diumenges de març, vora una setantena de persones s’han aplegat a la font del Malladar de les Foies, al peu del Mondúver, per homenatjar una de les grans figues de la cultura saforenca en els últims anys: el metge i naturalista de Bellreguard Joan Pellicer. 
Pellicer fou un dels professors més emblemàtics de la UPG però també precursor d'una llarga nòmina d'associacions vinculades al senderisme i a la defensa del territori i el patrimoni natural de les comarques centrals valencianes, o del territori diànic, com a ell li agradava dir. Els seus treballs se centraren predominantment en la classificació taxonòmica de les espècies vegetals però també en l'etnobotànica i en els usos tradicionals de les nostres plantes, des remeis medicinals a la mitologia clàssica.

Però també fou el mestre de moltes persones de diverses generacions que s'estimen el seu país i que tenen en ell un referent ètic i científic indeleble.

 PUNJEU SOBRE LA IMATGE PER VORE MÉS FOTOS

 eXCURSIÓ HOMENATGE