Pàgines

dimecres, 15 de novembre del 2017

VALL DE LES FONTS I MINA D'OR DE XERACO



Diumenge es va iniciar el curs de Senderisme i Patrimoni Natural amb l’excursió a la Vall de les Fonts de Xeraco i la seua Mina d’“or”.
La ruta va començar amb l’empinat ascens a la Mina, on el guia, Vicent Sendra, va desvetlar la veritable naturalesa del mineral que amagava, i amb alguns intrèpids van explorar els pocs metres del seu interior.
L’esmorzar es va fer a uns metres, al costat d'un ressalt del terreny que ens va obsequiar amb el característic encant de les excursions al Mondúver: vistes sobre a la vall, Xeraco, la marjal i la mar al fons.
A continuació vam fer el senzill tram circular de l’itinerari, que ens acostava a la font de l’Ull a través d’una planera i frondosa senda. Especial atenció va rebre la rara flora de fulla ampla –abundant en este tram-, supervivents de climes subtropicals de milions d’anys enrere.
Passada la font, i abans del retorn, la presència d’altra flora relicta, en este cas d’un passat fred -plantes de fulla caduca-, mereixia una breu internada en el barranc de Ruta. Desgraciadament el canvi climàtic, amb una atípica calor tardoral, ens va privar de l'insòlit espectacle cromàtic que este tipus de vegetació ofereix a casa nostra en escasses contrades durant estos mesos