Pàgines

dimecres, 7 de març del 2018

EXPOSICIÓ AL CRAI DE LA UPV DE ANA AMESTI I CRISTINA JORDÀ

AMB ULLS DE DONES
Dues mirades distintes i complementàries sobre el paper de la dona en la societat actual. Imatges que com en un calidoscopi van conformant figures on conviuen els drames quotidians pintats d’humiliació i marginació juntament amb la consciència reivindicativa, la voluntat creadora o la felicitat que pot proporcionar el compromís voluntari d'estimar o de ser mare.
Ulls de dones que a través del visor de la càmera fotogràfica observen dones del seu entorn per copsar moments d’afecte però també constatar actituds de rebel•lia. Dues autores que empren tècniques diverses com ara el collage o la incorporació simultània del color o el blanc i negre, que fugen del tòpic i dels arguments simplificadors per recrear-se en la multiplicitat de funcions de la femineitat com un dels seus valors fonamentals.

Ana Amesti és una reputada fotògrafa i monitora de fotografia de la Universitat Popular des de fa alguns anys. Ha participat en diversos projectes expositius i editorials tant a nivell individual com col•lectiu. Forma part del Col•lectiu Fotogràfic La Safa i d’altres associacions culturals de la Safor.
Cristina Jordà és Llicenciada en BBAA i professionalment dedicada al món del disseny gràfic i la publicitat. Ha col•labotat en moltes ocasions en projectes gràfics de la Universitat Popular i del CEIC Alfons el Vell. Com a fotògrafa ha guanyat diversos Premis en certàmens d’àmbit nacional.
Gandia (la Safor), març de 2018.