Pàgines

dilluns, 17 de desembre del 2018

EXPOSICIÓ DE CARTELLS DE CINE EN LA UPG

Des de hui i fins al 30 de desembre romandrà oberta l'exposició de cartells de cine: 
EL CINE INTERPRETAT.
Sembla un contrasentit però no tots els cartells que presentem ací s’han fet servir per a anunciar les pel•lícules que representen.
El cartellisme nasqué en el s. XIX amb una funció específica: promocionar espectacles, bé siguen de circ, de teatre o, com en este cas, les pel•lícules, que començaven a constituir-se en el fenomen de masses per antonomàsia del s. XX.
Estos cartells són interpretacions de films que han marcat fites en la recent història del cinema, realitzats amb una tècnica minimalista, de vegades quasi conceptual, amb una voluntat que s’aproxima més a l’homenatge que a la funcionalitat.
Com resumir en una imatge una història? Els autors han fet un treball de buscar aquell element gràfic mínim, de vegades una sola línia, que ens evoque un relat que forma part del nostre bagatge cultural.
Buscar la forma neta sense renunciar a la complexitat del contingut, ha sigut el denominador comú d’esta petita mostra de curiositats gràfiques que serviran per a evocar-nos històries que han marcat la nostra memòria cinematogràfica.


La imagen puede contener: 2 personas, gafas e interior