Pàgines

dilluns, 6 de gener del 2020

EXCURSIONS UPG AL PATRIMONI ARTÍSTIC. PALAU DELS COMTES DE CERVELLÓ, ANNA

Diumenge 12 de gener. Preu: 10 €. Inclou: Guia, autobús i document didàctic. No inclou entrades ni extres Inscripcions: Del 7 al 10 de gener en les oficines de la UPG (Pl. Loreto, 4) Eixida: 9 h des de l’estació d’autobusos (Renfe) Tornada: 14 h (aprox) Places limitades a 25, per ordre d’inscripció.
La localitat d’Anna, a la Canal de Navarrés, és coneguda principalment pel seu llac d’aigua dolça, però disposa també d’edificis singulars i una interessant trama urbana.
Iniciarem la jornada descobrint el Palau dels Comtes de Cervelló, una mostra de Patrimoni Artístic que ens sorprendrà i que actualment alberga el Museu etnològic i el de l’aigua. L’edifici, construït a través dels segles i restaurat recentment, s’ha guanyat el sobrenom de la xicoteta l’Alhambra valenciana, pels motius àrabs que decoren part del conjunt. En acabar, farem un passeig pel centre de la vila, on entre carrerons estrets i atzucacs, descobrirem el passat musulmà, el barri de les Eres, i l’església barroca. Abans d’emprendre el camí de tornada cap a casa, si ens queda temps, ens aturarem al Llac d’Anna per gaudir una estona de la pau que ens ofereix l’entorn.