Pàgines

dilluns, 23 de març del 2020


Antonio Trijueque
Monitor del taller d'Escriptura Creativa

Aquestes dues lectures que us propose les vaig llegir fa molts anys.
Les he tornades a recordar precisament pel mal que ho estem passant ara.


Es van publicar abans de la Primera Guerra Mundial. Però adoneu-vos com van crear un nou gènere d'aquesta mena de catàstrofes.
Hi ha un munt de llibres, i no diguem pel·lícules i sèries sobre el tema, encara que els desastres els siguen provocats per causes molt diferents: guerres atòmiques, invasions marcianes, etc.
Jack London encara no s'imaginava la bomba atòmica, ni la televisió ni la comunicació pel telègraf. Però ja tot estava de camí.
El tema de les plagues ve des del Decamerón, i tal vegada abans, però London ací planteja els desastres des d'una posició moderna, tecnològica, científica, que fins i tot hui dia continua tenint vigència. 
Les he tornades a llegir i no em semblen lectures aclaparadores, encara que sí que és veritat que són sorprenents.

A hores d'ara del confinament he de reconéixer que tinc el cap com un bombo d'estar tot el dia tancat, davant de la pantalla, buscant i pensant què dir.
Si teniu altres lectures, per favor, proposeu-les. D'aqueixa manera, com no ens podem veure, ens aconsellem i opinem.

D'altra banda, si teniu relats per a publicar-lo en les xarxes de la UPG, envieu-los i els publicarem.

El que fem en el curs és la pura lletra escrita. Aprofitem. No escriguem com els missatges directes per internet. Com hi ha temps de sobres, tractem de practicar perquè l'estil siga més literari. Com les cartes enviades en sobre que tarden dies a arribar. Formals, plenes d'estil, de judicis amb trellat. Bé, o com us done la gana.

No perdem ni el contacte ni l'ànim.
Fonament i sensatesa.