Pàgines

dijous, 21 de desembre del 2023

CASTELL DE BENISSILI

 🍀 L'excursió del passat diumenge ens encaminà al castell d'Alcalà situat en la Vall de Gallinera, dalt de la població de Benissili.


🌺 Es tracta d'una fortalesa llegendària per haver estat la residència d'Al-Azraq, el senyor mudèjar més famós del segle XIII, líder de les revoltes mudèjars que van seguir a la conquesta del Regne de València per Jaume el Conqueridor.

🏞 També està envoltada de llegendes populars la "Caseta de l'Alemany", encara en peu dins del castell, que va construir un dels nazis que es van refugiar en la Marina.

🥪En acabar d'esmorzar, i fer una paradeta en la font propera al castell, iniciarem la pujada al poblat ibèric del Xarpolar. Ací la senda esdevé una costera empinada i esvarosa, però que van poder superar per l'esperit de col·laboració entre els participants i el bon trellat del nostre guia, Miguel Guerrero.

🌼 En arribar al poblat la vista panoràmica és espectacular, malgrat que el cel nuvolós esborrava els detalls en l'horitzó llunyà. També corria, allà dalt, un ventet més gelat que en la vall, però paga la pena l'esforç per gaudir d'un paisatge encisador i farcit d'història.