Pàgines

dimarts, 30 de gener del 2024

BENIPEIXCAR

 📷 Us compartim fotos de dissabte passat per Benipeixcar on vam conèixer les llegendes i contalles del poble.


👉 L'església de Benipeixcar atresora una Immaculada de Segrelles magnífica, original en la disposició dels elements i el tractament de la llum.

👉 També sorprén, a qui no la coneixia, l'interior de l'església de les Esclaves. Reprodueix amb eficàcia la monumentalitat del gòtic amb tota mena de detalls.

👉 El nostre magnífic guia i comunicador, Emili Selfa, ens va explicar els aspectes més interessants de la concepció i la construcció d'ambdós edificis amb l'anecdotari corresponent. Molt alliçonadora va estar també la narració del procés d'integrar Benipeixcar i Beniopa a Gandia que ens va detallar just en el cantó de la tanca del convent, fita històrica dels tres termes.

👉 I tota la passejada adobada amb personatges peculiars que han deixat empremta en el patrimoni oral, com les tribulacions del metge Altabás, o les anècdotes del "Torero", home singular que va gosar enfrontar-se, farcit d'intrepidesa, a la forçuda Linda Baker, quan va visitar la ciutat amb el seu espectacle.

👏 Hem tancat així el cicle d'eixides per Beniopa, el Grau i Benipeixcar. 🙏 Desitgem que el nostre benvolgut Emili Selfa en prepare unes quantes més el curs que ve!